dilluns, 26 de novembre del 2007

QUI VA MÉS TORT: L'AJUNTAFEMS O LA SENYAL? (TERCERA ENTREGA)

No hi ha dos sense tres i esperem que a la tercera sigui la definitiva. Mireu un nou cas de senyal torta. N'haviem vist dos anteriorment i ara ens arriba aquesta tercer entrega que té algunes diferencies en comparació a les altres. El que veieu son restes d'un pal que, fa uns anys, debia ser una senyal de trànsit. Al seu dia es debia separar de la part superior perquè no es debien entendre i quan hi ha discussions sempre marxa de casa ella, la senyal, perquè no té els peus clavats com ell, el pal. Aquest element, situat en una de les principals entrades del poble, té la diversió assegurada perquè sempre esta envoltat de bosses de plàstic i altres brosses que li expliquen acudits. Un dia marxen unes bosses però al cap d'una estona arriben les altres. No té mai fred perquè les males herbes del costat el tapen tot l'any i així els vehicles que arriben a Cambrils no el veuen. Si que passa vergonya quan el veuen els cotxes que marxen de Cambrils i passen pel seu davant tot dient: quina vergonya!. I ell, el pal, no en té cap culpa però ha de sentir-se de tot. Sort que només li passa quan acaba l'estiu i marxen els turistes. Per tot el que li passa, donem una nominació al Premi Cagarro 2007 a Turisme, una a Paisatge i una a Medi Ambient.



PAL ROVELLAT: Element que conviu amb la senyal de circulació que es posa sobre ell fins que un dia es cansa i marxa. Com el pal té els peus enganxats amb ciment, allí es queda rovellant-se i escoltant als turistes dient que és una vergonya veure aquell espectacle.
paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

dissabte, 24 de novembre del 2007

dimecres, 21 de novembre del 2007

HERBES EDUCADES

Una cosa no es pot negar i és la bona educació que té tota la brossa cambrilenca i també totes aquelles males herbes que a la resta de poblacions no les volen i aquí troben el seu lloc per creixer. Guaiteu la foto, tot un homenatge a la bellesa. Les males herbes s'han colocat, educadament, a les parceles on, temps enrera, hi havia hagut arbres. Creixent desordenades cap verticalment però no surten del seu espai horitzontal. Quina educació!

Aixó no passa enlloc. Donem un vot més contents que mai a Paisatge per mantenir aquesta imatge per la vila, Medi Ambient per ajudar en aquesta tasca, Educació per ensenyar a les herbes a saber estar al seu lloc i un a patrimoni per aconseguir que les males herbes siguin justament patrimoni cambrilenc.






HERBES EDUCADES: Males herbes que son rebutjades a tot el món i que troben el seu lloc a Cambrils on es coloquen als espais que han deixat lliures els arbres talats o morts. Sempre creixent sense envair el seu espai ni sortir-se del requadre marcat.
paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

dissabte, 17 de novembre del 2007

dimecres, 14 de novembre del 2007

QUI VA MÉS TORT: L'AJUNTAFEMS O LA SENYAL? (SEGONA ENTREGA)

És la segona vegada que hem de posar-vos una imatge torta perquè aconseguiu veure el principal element que la forma ben recte. Recordeu fa unes setmanes la primera entrega de "senyals tortes"?. Era aquesta. Ara parlem de nou d'una senyal important que amb el temps, i en aquest cas per estress ja que ha d'estar tot el dia recte per estar ubicada en un lloc molt transitat, acaba decantant-se cap envant o enrera. La culpa de l'estress la té el departament de seguretat per no canviar-la a llocs més tranquils. Si cada cert temps es canviessin de lloc totes les senyals, cap d'elles acabaria així. Pel que fa a la senyal d'avui, pregariem a l'Ajuntafems que passi per la zona i la renyi obligant-la a posar-se recte durant el dia que és quan hi passen més cotxes. Al final, si segueix anant enrera, es podrà contruir un aeroport just davant d'ella perquè indicarà unicament que cal anar cap al cel. Nominacions per aquest cas: seguretat ciutadana, Educació (per no educar les senyals) i 1 per paisatge (pel mal efecte que fa).

SENYAL ESTRESSADA: Senyal de trànsit situada a punts amb molta circulació que ha d'estar tot el dia recte i que ningú de l'Ajuntafems toca mai per por o mandra. Sei es torça del tot, ja sigui avant o enrera, pot arribar a ser perillosa per als vehicles.
paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT.

dilluns, 12 de novembre del 2007

SI QUE EN SABEN DE POSAR NOMS

Un 10 per l'Ajuntafems per saber triar els noms dels carrers i camins del terme municipal. El Cami del Corralet rep aquest nom pel seu estat actual ja que sembla justament un corralet. Aquí en teniu dues fotos amb la merda que envaeix la calçada ja sigui en forma de garrofes mortes, fulles seques, llaunes aixefades pel pas dels vehicles i que ja han perdut el seu color o bosses lligaes al tronc del principal element del Corralet. Aquest element és aquesta branca d'arbre que fa mesos que creix i que com més creix més dificulta el pas dels cotxes en un camí que ja és prou estret. Els nostres corresponsals hi han fet la visita i agreixen a l'Ajuntafems que també tingui abandonada aquesta zona. Aixì si que és un autentic Corralet!. S'ha de tenir molta cultura per encertar els noms dels carrers, haber rebut bola educació per tenir aquesta cultura i sobretot, uns "ojos de corcho" inmensos per deixar-nos gaudir d'aquest espectacle típic del medi rural però enmig d'una calçada pública i molt transitada. Per tot això, reben nominació al Premi Cagarro 2007 els departaments de Cultura, Educació, Paisatge, Medi Ambient i Seguretat perquè no n'hi ha gens ni mica. Mireu el ránking, al final de la pàgina, que està cada cop més calent. I moltes cacagràcies a tots els blogs que ens linken arreu de Catalunya. Cada cop en son més, com les visites que rebem i que ens arriben de tot el món.


CORRALET: Camí de Cambrils ple de garrofes seques, fullaraca, envasos de plàstic i llaunes rovellades i una branca jove que envaeix la calçada. És un vial únic al món i verge en quan a visites de l'Ajuntafems.
paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

divendres, 9 de novembre del 2007

dijous, 8 de novembre del 2007

US PRESENTEM AL SENYOR FARRADA

Faran falta poques paraules per il·lustrar la crònica d'avui. A la imatge hi veureu un tros de camp municipal cambrilenc, el clàssic camp municipal cambrilenc més semblant a la selva que no pas al lloc que hauria de ser, un espai verd més o menys cuidat. Les dues fotos estan fetes ara fa dos mesos i res s'ha mogut. Ni tant sols el nostre amic el cubell (farrada o galleda) que pren el sol cada matí i passa fred a les nits. La nostra corresponsal al camp, Bibi Bora, una serp feta a base de rodantxes d'embutit, platan, kiwi i tomaquet, ens ensenya el seu millor amic, el senyor Farrada. El que passa és que amb el temps que porta allí i les insolacions diaries de l'estiu, ha perdut el cap i es passa el dia cantant. Mireu les dues imatges i escolteu les converses. Per aquestes fotos i el que les envolta, nominem amb un punt a medi ambient i un altre a paisatge.

CUBELL: També anomenat farrada o galleda. Element que serveix per posar-hi liquids com l'aigua on es suca la fregona o el gel per refredar les llaunes de cervesa. A Cambrils, aquest element es caracteritza per viure al mig dels camps municipals on pateix insolacions i bogeria passatgera que el porta a cantar cançons de cantautors catalans i valencians.

paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

dimarts, 6 de novembre del 2007

CARRER PRENYAT

Estem a punt de veure un dels miracles més macos de la natura, el naixement d'una llamborda. Aquest carrer, situat a una de les abandonades entrades de Cambrils on les males herbes substitueixen les zones verdes i on la escombra s'hi passarà el dia que posin catifes per amagar-hi la merda a sota, esta prenyat, embarassat, en cinta, parturientu. Molts ciutadans s'han preguntat els darrers mesos el perquè d'aquest bony tan inmens que tanta mala imatge dona (com la resta de paisatge). Al final, Cambrils Canbrut assisteix a l'espectacle, el naixement del fruit d'una nit de passió entre el propi carrer i les llambordes que conviuen amb ell (el cariño hace el roce, o era rozame cariño que te lo hago). Sigui som sigui, aquí veieu el procès de l'embarass o prenyamenta que ha comportat que l'Ajuntafems no hagi tocat el bony durant mesos ni tingui previst tocar-lo. Ara el carrer es pregunta si quan neixi la llambordeta li donaran un canastillo del Caprabo com fan en tots els naixements o si l'Ajuntafems voldrà empadronar la llambordeta per paliar la errada que ha suposat fer la vista grossa durant tot l'embarass. Sigui com sigui i per aquest motiu, per l'abandonament, nominem amb un punt els departaments de Benestar Social, Espai Públic, Paisatge, Turisme i Relacions Ciutadanes.



CARRER: Vial per on passen els vehicles que, en el cas de Cambrils i fruit dels anys d'abandonament, poden patir embarassos que els porten a produir molesties per als qui si s'hi fixen, els veïns.

ENTRADA AL POBLE: Vial que dona acces al municipi des d'altres carreteres. En el cas de Cambrils, les entrades son espais on la fauna i flora més salvatge hi fan vida. Males herbes, canyes seques, arbres morts, papers i cartrons, ampolles d'aigua i llaunes de refrescos, donen la benvinguda als turistes que arriben a la vila.

paraules incorporades al diccionari CAMBRILS CANBRUT

divendres, 2 de novembre del 2007