dijous, 8 de novembre del 2007

US PRESENTEM AL SENYOR FARRADA

Faran falta poques paraules per il·lustrar la crònica d'avui. A la imatge hi veureu un tros de camp municipal cambrilenc, el clàssic camp municipal cambrilenc més semblant a la selva que no pas al lloc que hauria de ser, un espai verd més o menys cuidat. Les dues fotos estan fetes ara fa dos mesos i res s'ha mogut. Ni tant sols el nostre amic el cubell (farrada o galleda) que pren el sol cada matí i passa fred a les nits. La nostra corresponsal al camp, Bibi Bora, una serp feta a base de rodantxes d'embutit, platan, kiwi i tomaquet, ens ensenya el seu millor amic, el senyor Farrada. El que passa és que amb el temps que porta allí i les insolacions diaries de l'estiu, ha perdut el cap i es passa el dia cantant. Mireu les dues imatges i escolteu les converses. Per aquestes fotos i el que les envolta, nominem amb un punt a medi ambient i un altre a paisatge.

CUBELL: També anomenat farrada o galleda. Element que serveix per posar-hi liquids com l'aigua on es suca la fregona o el gel per refredar les llaunes de cervesa. A Cambrils, aquest element es caracteritza per viure al mig dels camps municipals on pateix insolacions i bogeria passatgera que el porta a cantar cançons de cantautors catalans i valencians.

paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

4 comentaris:

mossèn ha dit...

m'agrada aquest nou disseny d'urinari campestre !!! ... salut

CAGARRO ha dit...

Si, és per cagar-s'hi!, jejeje, que bromista sóc. Ai que em pixo! ohh, no puc perquè només estic fet de caca.
bon caca-capdesetmana mossèn.

Blas Jesús Sánchez González ha dit...

Us falta que en feu al·lusió al Sr. Pixada. Viu a sota l'ultim pont de la riera, recollint almoïna dels ciutadans que no troben un lloc on pixar. Reclama que l'Ajuntafems el posi en un centre d'acollida on es pugi relacionar amb altres pixades de forasters, i que no cobrin una taxa molt elevada per pixar a Cambrils.

CAGARRO ha dit...

El Pipi i el Popo vivien amb el Sr.Pixada fins que es va començar a engreixer i al final els tres np cabien al pont. Per això van marxar del pont de la riera i ell segueix allí fent-se cada dia més gros i més feliç perquè ningú de l'Ajuntafems el molesta. A l'estiu les pixades dels forasters el van a veure cada dia però ell no vol ni sentir-ne parlar de marxar a un centre d'acollida. Un dia d'aquests li farem una visita i ja el veuràs fotografiat. Moltes cacagràcies pel teu gran cacacomentari.