dijous, 4 d’octubre del 2007

ARC MERDIEVAL

El nostre corresponsal marítim, el Tomeu Canya, es mou més que la compresa d'una coixa. I amb tant de moviment, voltes a munt voltes avall, ha trobat aquesta joia del patrimoni cambrilenc. Si, es tracta d'un Arc Merdieval únic al nostre país i, segons els experts, també a la resta del món. Arc Medievals n'hi ha i molts però trobar un Arc Merdieval és molt rar. Les semblances entre els dos arcs salten a la vista: neixen i moren al terra i son rodons. Però les peculiaritats de l'Arc Merdieval son moltes. Va construir-se en un moment històric important. El Rei Jaume I va posar-hi el primer grapat de merda que, com veureu, encara segueix intacte. Aquesta gesta va provocar que al seu dia el carrer on hi ha l'arc s'anomenes Rambla Jaume I en honor al monarca que, per allà on passava s'hi deixava la merda. Amb el pas dels anys han estat molts altres cambrilencs els qui han dipositat les seves escombraries sota l'arcada. Ara té aquest aspecte tan peculiar i rep cada dia nombroses visites de les fulles seques, llaunes, bosses o els cartrons que hi arriben acompanyats dels seus fills, els paperets. La seva perfecta ubicació, en ple centre del Cambrils turístic, és ideal perquè els estrangers que fan la visita a la vila vegin l'arc merdieval i s'hi facin fotos que més tard ensenyen els seus familiars. Per aquest motiu nominem al Premi Cagarro 2007 a les regidories responsables de l'Espai Públic i el Paisatge. Enhorabona, lidereu el rànquing que podreu veure al final d'aquesta pàgina.

ARC MERDIEVAL: Element arquitectònic únic a Cambrils. Cal destacar la nombrosa presència de brossa i fet que fos el Rei Jaume I qui disposités el primer grapat de merda. Els turistes s'hi fan moltes fotos i Cambrils és més conegut gràcies a aquest element.
paraula incorporada al diccionari CAMBRILS CANBRUT

2 comentaris:

Anònim ha dit...

me parto de risa cada vez que leo lo que se publica aqui. Vivo en Mar Cambrils y ya os daré una lista con tareas pendientes para que hagáis unas fotos y las comenteis. Viva el Triston ese y todos los otros personajes.

CAGARRO ha dit...

cacagracias por partirte pero cuando acabes de partirte vuelve a montarte. Danos la lista y enviaremos a Tomeu Canya, nuestro corresponsal marítimo. Viva la gente de Mar Cambrils.